COVID-19

Iedereen wordt hierdoor geraakt en gaat los van de opgelegde maatregelen op zijn eigen manier om met de COVID-19-pandemie. Ook ik heb hier als praktijkhouder rekening mee te houden.

Allereerst vind ik het belangrijk dat iedereen bij mij terecht kan voor een consult. Naar mijn mening is dat juist extra belangrijk als je ziek of verkouden bent, je minder weerstand hebt of te kampen heeft met chronische ziekten waardoor je in de risico-groep behoord. Om dit mogelijk te maken bied ik consulten online (via beeldbellen) of eventueel telefonisch. Tevens bied ik emailbegeleiding tussen de afspraken door.

Wens je toch liever een consult waar we elkaar “in het echt” zien? Dat is mogelijk. Er zijn dan een aantal maatregelen waar zowel jij als ik rekening mee dienen te houden:

 • Voorafgaand aan het bezoek is de ruimte minimaal 30 minuten gelucht. Het sanitair en de deurknoppen en andere zaken die met de handen worden aangeraakt worden voor en na ieder consult gereinigd.
 • Handdoeken bij het sanitair worden voor en na ieder consult vervangen.
 • We schudden geen handen en houden 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Indien het consult bij mij thuis plaatsvindt zorg ik voor voldoende afstand aan de tafel waar we zitten. Het consult zal plaatsvinden in de eetkamer om afstand te kunnen waarborgen.
 • Je kunt je handen desinfecteren bij de deur.
 • Indien je dat wenst dragen beiden een mondkapje.

1 dag voor het consult bel of mail ik je om onderstaande vragenlijst met je door te nemen. Deze lijst is onderdeel van het corona-protocol opgesteld daar de beroepsvereniging BATC.

 1. Heeft u nu Corona? Ja / Nee
 2. Heeft u nu huisgenoten met Corona? Ja / Nee
 3. Heeft u nu één van deze verschijnselen? Ja / Nee
  1. hoesten, kuchen of niezen;
  2. koorts (38⁰C of hoger);
  3. kortademigheid.
 4. Hebben uw huisgenoten met één van deze verschijnselen? Ja / Nee
 5. Bent u in thuisisolatie? Ja / Nee
 6. Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een beperking? Ja / Nee
 7. Heeft u nu één van deze verschijnselen? Ja / Nee
  1. (neus)verkoudheid, of loopneus;
  2. keelpijn;
  3. hoofdpijn met onbekende oorzaak;
  4. moeheid met onbekende oorzaak;
  5. diarree of buikklachten met onbekende oorzaak.

Indien alle vragen met ‘Nee’ zijn beantwoord dan is behandelen toegestaan.

Indien vraag 7 met ‘Ja’ beantwoord is dan is een consult eventueel mogelijk na verdere anamnese en risico-inschatting door de therapeut en in samenspraak met cliënt. Ook kan indien gewenst het consult op afstand plaatsvinden middels (video)bellen.