Suppletie advies voor niet-cliënten

Allereerst is het belangrijk om je je te realiseren dat supplementen geen vervanging zijn voor een gezond voedingspatroon. Ziektes en klachten zijn een teken dat er een disbalans is in je lichaam. Is daar sprake van? Dan adviseer ik ten alle tijden eerst contact op te nemen met je (huis)arts alvorens het starten met het nemen van suppletie. Dit geldt ook als je al medicijnen gebruikt.

Het is verstandig om informatie in te winnen voordat je begint met het nemen van supplementen. Er is veel te krijgen op de markt, maar er kunnen grote verschillen zitten in de vormen van bepaalde vitamines en mineralen en ook zeker in de kwaliteit ervan. Ook kunnen bepaalde supplementen interactie geven met medicijnen die je gebruikt of worden ze zelfs afgeraden bij bepaalde aandoeningen. Daarnaast zijn er bovengrenzen waar je rekening mee dient te houden om toxische waarden te voorkomen. Ook het kopen van supplementen in hele lage doseringen is af te raden, dat is gewoon zonde van je geld.

“Het is weggegooid geld als je supplementen neemt van slechte kwaliteit, in verwaarloosbare doseringen of eigenlijk niet eens nodig hebt.”

Ik help je graag om te bekijken welke supplementen een goede aanvulling kunnen zijn op uw huidige leefstijl en voedingspatroon kunnen zijn. Tevens zal ik je adviseren over doseringen en vormen. Daarnaast kun je verwachten dat ik mijn ongezouten mening zal geven als ik vind dat je meer zou moeten doen dan het nemen van supplementen.

Hoe werkt het?

  • Nadat je contact met mij hebt opgenomen stuur ik je een korte vragenlijst toe. Tevens stuur ik je een betaalverzoek (€30,-)
  • Na betaling spreek ik je graag persoonlijk (per telefoon of videobellen) en zal ik nog een paar vragen stellen naar aanleiding van het ingevulde formulier.
  • Je ontvangt daarna een advies per mail.
  • Indien gewenst kun je na een advies met korting de supplementen bij mij bestellen, maar je bent ook vrij om zelf verder te onderzoeken wat er op de markt is. Uiteraard zal ik je informeren over aanbevolen doseringen en andere zaken waar je op dient te letten bij het aanschaffen van supplementen.
  • Besluit je tijdens het persoonlijke contact dat het tijd is om iets aan je voedingspatroon te willen doen met mijn ondersteuning? Dan plannen we een intake-gesprek en verrekenen we de €30,- als korting op de intake.

“Nogmaals: Supplementen zijn geen vervanging voor een gezond voedingspatroon. Ook hierbij kan ik je ondersteunen“.