Wie ik ben

Gefascineerd door de effecten van gezond, puur eten

Ik heb de overstap naar een orthomoleculair voedingspatroon zelf ook meegemaakt. Ik ben er niet mee opgegroeid en heb zelf veel moeten ontdekken. Waar ik vroeger nog hele Tony Chocolonely’s zat weg te werken en daardoor mijn lunch oversloeg, kan ik nu genieten van een kleurrijke salade. En ergens wist ik natuurlijk echt wel dat appeltaart niet gezond is omdat er appel in zit.

“Ik heb ervaren dat met gezonde, pure voeding veel positiefs te bereiken is als het gaat om je gezondheid.”

Vage klachten en kwaaltjes gingen geleidelijk aan over naar meer ernstige klachten zoals depressieve gevoelens, een trage schildklier en hoge bloeddruk. Van artsen kreeg ik overal een pilletje voor met de mededeling, ‘het hoort erbij’ of ‘leer er maar mee leven’.

Jaren doorgaan, het krijgen van kinderen en het negeren van nog meer klachten hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat mijn lichaam het tijd vond om een duidelijk signaal af te geven. De energie was op. Ik kon niet meer en had heftige migraine aanvallen waardoor ik niet eens meer wist hoe ik een simpele pasta moest maken. En om het nog erger te maken werden er nog meer pillen voorgeschreven, kreeg ik ineens te maken met een onregelmatige hartslag, hooikoorts, viel ik ruim 12 kilo af en woog nog maar 48 kilo.

En toen ging ik eindelijk luisteren naar mijn gevoel. Dit kan zo niet verder, dit voelt niet goed. Wat kan ik zelf doen?

Wat blijkt, heel veel. En met iets heel simpels… voeding.

Jaren heb ik me naast mijn vaste baan verdiept in de effecten van een gezond voedingspatroon, het ging van hobby en interesse naar een manier van leven. En uiteindelijk heb ik in 2021 de papieren behaald om een eigen praktijk als natuurvoedingsdeskundige te kunnen starten en kan ik hier mijn werk van maken.