Energetische Morfologische Bloedtest (EMB)

In de praktijk blijkt dat mensen het fijn kunnen vinden om iets zwart-op-wit te zien, iets meetbaars. Ook kan het bij vage klachten fijn zijn om uitsluitsel te hebben over eventuele tekorten. Zodoende maak ik, indien gewenst, gebruik van een EMB bloedtest.

Het is een reguliere bloedtest aangevuld met complementaire waardes. Door middel van een vingerprik wordt capillair bloedafgenomen, dat verzend ik naar het lab, aangevuld met het (klinisch) verhaal van de cliënt, waar het vervolgens wordt onderzocht.

De testmethode geeft uitslag van reguliere bloedwaarden zoals basis hematologie, maar de meerwaarde voor mij als therapeut zit vooral in de complementaire waardes zoals:

  • optimale waardes van vitamines en mineralen waarbij eventuele tekorten worden aangegeven
  • vetzurenbalans
  • hormoonbalans
  • darmparameters
  • energetische blokkades en intoleranties

Het is belangrijk om u zich te realiseren dat de testmethodes als zodanig niet wetenschappelijk is onderzocht en ook niet het reguliere bloedonderzoek vervangt. Maar deze onderzoeksmethode met op de test gebaseerde adviezen heeft heeft zijn sporen verdient bij de complementaire therapeuten en cliënten die de adviezen hebben opgevolgd. Uiteraard heb ik de test ook bij mezelf toegepast en vind ik het bijzonder hoe dit aansluit bij mijn eigen bevindingen en lab waardes vanuit reguliere bloedonderzoeken.

Echter, ik zie de test als een aanvulling op de ondersteuning die ik cliënten bied. Het heeft mijn voorkeur om eerst te werken aan een goed voedingspatroon en indien nodig gebruik te maken van reguliere (bloed)onderzoeken als dat nodig is.

De test wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. De kosten voor het consult als u aanvullend verzekerd bent mogelijk wel. Klik hier voor meer informatie.

Om de kwaliteit te waarborgen neem ik alleen EMB-testen af als u cliënt bij mij bent of in combinatie met een intake.

Deze test is uitsluitend te gebruiken door therapeuten die de opleiding Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB) van de Ortho Health Foundation hebben gevolgd.