Artikelen

Voeding, suppletie en Corona

Sinds begin 2020 staat het belang van een gezonde leefstijl met betrekking tot Corona in het middelpunt van de belangstelling. Een gezonde leefstijl, al dan niet aangevuld met suppletie, kan dan ook van grote invloed zijn op het verloop hiervan.

Met een gezond voedingspatroon kun je de basis leggen voor een gezond immuunsysteem, waardoor je beter bestand bent tegen ziekte. Je wordt minder snel ziek en als je ziek wordt herstel je sneller en beter. Maar daar moet je wel iets voor doen (en laten).

Er zijn diverse supplementen die je kunt gebruiken ter ondersteuning van je immuunsysteem. Vitamine C en D zijn er daar twee van die de afgelopen periode al veel aandacht hebben gehad in de media. Echter, de effectiviteit hiervan valt of staat met je voedingspatroon. Bij een ongezond voedingspatroon neem je de voedingsstoffen minder goed op en heb je dus meer nodig om hetzelfde effect te bereiken. Combineer je goede suppletie met gezonde voeding dan zorg je pas echt voor een optimaal resultaat.

Hieronder volgen een paar tips om alvast te beginnen:

  • Suikers ondermijnen je weerstand, zorg dat deze niet in je voedingspatroon zitten (ook geen suikervervangers, bewerkte natuurlijke suikers, zoetstoffen e.d.). Dus ook geen fruitsappen, bewerkte producten met fruitsuikers (fructose), light dranken, diksappen, enzovoorts.
  • Eet voldoende groente (600 tot 800 gram per dag) en fruit (2 tot 3 stuks, hele vruchten). Voeg groente toe aan ontbijt en lunch, eet tussendoor rauwkost en maak soep met veel groente. Groentesap mag ook, maar dan het liefst wel zonder fruit.
  • Gebruik volkoren rijst en graansoorten en geen witmeelproducten.
  • Eet dagelijks een handje noten en/of zaden voor goede onverzadigde vetzuren
  • Gebruik extra vierge olijfolie, kokosolie en/of biologische roomboter voor het bereiden van voeding.
  • Heb je overgewicht? Zorg dat je afvalt. Maar dan wel geleidelijk door een gezonder voedingspatroon. Strenge diëten ondermijnen je weerstand.
  • Probeer alcohol te vermijden of gun je lichaam in ieder geval 5 dagen per week alcoholvrij.
  • Beweeg voldoende, minimaal 30 minuten per dag buiten(wandelen, fietsen). Let op: extreem sporten ondermijnt ook je weerstand.
  • Wil je supplementen gaan slikken? Laat je goed informeren over de bovengrenzen, optimale doseringen, contra-indicaties, goed opneembare vormen en de manier waarop je ze inneemt.

Heb je Corona (gehad) en zou je graag ondersteuning willen met betrekking tot je voedingspatroon? Of wil je graag ter ondersteuning supplementen gaan slikken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem de contact met me op, ik help je graag op weg.

De Stichting Ortho Health Foundation heeft op 14 januari een gratis webinar over voedingsstoffen bij Corona van 14:00 tot 15:30 uur. Het is bedoeld voor consumenten die meer willen weten over dit thema willen weten en praktische tips willen hebben om hun eigen immuniteit te versterken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s