Artikelen, Recepten

2 gerechten, 1 keer koken

Koken voor een gezin is soms een gepuzzel. Niet iedereen houdt van dezelfde dingen. Ik vind het elke dag weer een uitdaging om het hele gezin tevreden te houden en natuurlijk lukt dat niet altijd. Daar komt ook nog eens bij dat ik het liefst volledig orthomoleculair eet (geen melkproducten, geen gluten, geen granen enz.). De rest van het gezin eet meestal ook gezond, maar ze zijn wel gek op pasta. Maar hoe hou je dan iedereen zo tevreden mogelijk zonder dat je elke avond 2 keer staat te koken?

Mijn oplossing…. kook 2 gerechten die niet veel van elkaar verschillen. Eén van de gerechten waar mij dat goed bij lukt is pasta bolognese.

De ingrediënten:

  • 400 tot 500 gram gehakt
  • volkorenspaghetti (voor 2 personen, in ons gezin is dat voldoende voor mijn man en 2 kleine kinderen)
  • 400 gram courgetti (of rasp zelf een courgette)
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 pot of blik tomatenblokjes
  • 200 gram wortelsliertjes (of rasp zelf een grote peen)
  • 1 komkommer
  • komijn, oregano, basilicum, 4 teentjes knoflook, Himalaya zout en extra vierge olijfolie

Ik begin altijd met het overlappende deel, het gehakt. Eerst bak je kort 2 fijn gesneden knoflookteentjes in een diepe koekenpan of hapjespan, voeg het gehakt toe en roerbak tot het bijna gaar is. Voeg dan naar smaak komijn, oregano, basilicum en een snufje zout toe en roerbak tot het gaar is. Haal het gehakt uit de pan en zet het even apart in een kom.

Vervolgens ga je de pastasaus maken in diezelfde pan. Voeg de andere 2 teentjes knoflook, ui en paprika gesneden toe en roerbak (in een scheutje olie) tot de ui glazig wordt. Snij direct de komkommer ook in plakjes en zet die in een bakje opzij. Voeg dan de tomatenblokjes toe aan de roerbak en naar smaak komijn, oregano, basilicum en wat zout. Roer op hoog vuur tot het gaat pruttelen, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat dit dan voor ongeveer 15 minuten gaar worden. Zet daarna het vuur uit.

Houden je kinderen niet van stukjes, dan kun je de saus even laten afkoelen en de staafmixer erdoor halen. Daarna kun je driekwart van het gehakt toevoegen en 200 gram courgetti door de saus roeren. Warm het zachtjes op met de deksel op de pan.

Kook vervolgens de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Tijdens het koken van de pasta maakt je gerecht 2 (in dit geval voor 1 persoon) af. Roerbak in een koekenpan met een scheutje olie de wortelsliertjes voor circa 2 minuten. Voeg daarna het gehakt en de overige 200 gram courgetti toe en roerbak tot de courgetti gaar is. Let op, dit is heel snel.

Nu is alles klaar! Serveer de pasta met de saus en wat schijfjes komkommer. En het andere gerecht kan zo vanuit de koekepan in een diep bord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s