Recepten

Tip: Oersterk magazine

Gevarieerd eten met voldoende groente kan soms lastig zijn. Vooral als je vast zit in je structuurtje van 1 of 2 keer per dag brood, dagelijks ontbijtgranen met melk of yoghurt met fruit als ontbijt. In principe zijn deze maaltijden op zichzelf staand echt niet heel ongezond. Wat het ongezond maakt is het ontbreken van variatie. Elke dag hetzelfde. De kunst van een gezond voedingspatroon is variatie. En in de meeste gevallen bereik je dit al door bij het ontbijt en de lunch meer groente toe te voegen ter vervanging van andere producten.

Laat bijvoorbeeld de yoghurt en keer staan en vervang dit voor een appel aan stukjes (met schil), bestrooi dit met wat kaneel en een flinke hand ongezouten ongebrande walnoten. Heb je behoefte aan iets romigs? Voeg dan een grote schep ongezoete kokosyoghurt toe. Wat overigens ook heel makkelijk is om zelf te maken. Verrijk het ontbijt met een smoothie gemaakt van verse boerenkool, rode biet en banaan en je hebt al een behoorlijke portie vitamines en mineralen binnen.

Ook kun je ’s ochtends je boterham een keer vervangen door een omelet. Ben je geen ochtendmens? Neem 2 eieren, kluts er gesneden soepgroente door, eventueel wat verse of gedroogde kruiden en bak in een paar minuten een voedzame omelet met al snel 100 tot 150 gram groente.

Zeker als je niet gewend bent om 2 of zelfs 3 keer per dag groente te eten is het soms echt een opgave. Je gaat online op zoek naar recepten en bent zo uren kwijt en googlen naar glutenvrij, lactose vrij, paleo enzovoort. Dan kom je ook nog eens allerlei ingrediënten tegen waar je nog nooit van gehoord hebt, of die je niet in huis hebt. Voor je het weet bestel je allerlei pitten, zaden en meelproducten voor tientallen euro’s of sta je uren in de supermarkt verpakkingen te lezen.

Wat mij geholpen heeft (een veel tijd scheelt) is het loslaten van google en het lezen van magazines waarin goede, pure recepten staat die makkelijk te maken zijn. In mijn zoektocht kwam ik de magazines tegen van OERsterk en nog steeds kijk ik daar regelmatig in terug voor inspiratie. Het helpt je om ander soort maaltijden te ontdekken, om keuzes te maken die voedzaam zijn, te variëren en beter aan te sluiten bij producten van het seizoen.

Zolang de voorraad strekt kun je via onderstaande link voordelig 4 magazines van OERsterk aanschaffen die je op weg zullen helpen. Je krijgt dan het magazine ontbijten, soepen, dineren en 500 gram groenten. Deze staan boordevol lekkere recepten voor ieder moment van de dag. En de laatste bevat een lijst van de seizoensproducten per jaar.

https://oersterk.nu/product/leegverkoop-oersterk-magazinebundel-40-korting/ref/1855/?campaign=Leegverzoekoersterkmagazine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s