Recepten

Ontbijt en broodtrommel kokoskoekjes

Deze koekjes mogen altijd! Ze zijn gemaakt van een paar simpele basis ingrediënten en je kunt eindeloos variëren met gezonde en minder gezonde toevoegingen.

De basis:

  • Banaan (110 gram)
  • Amandelmeel (100 gram)
  • Fijngemalen kokos / geraspte kokos (50 gram)
  • Kaneel (naar smaak)

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Prak eerst de banaan goed fijn, voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Gebruik vervolgens een lepel om er iedere keer eenzelfde hoeveelheid uit te scheppen, maak daar een balletje van, leg op een bakplaat met bakpapier en druk het balletje een beetje plat ( tot ongeveer 1,5 cm dik)

Bak vervolgens in ongeveer 20 minuten af en laat daarna de koekjes afkoelen buiten de oven. Ik vind ze lauwwarm het lekkerst. Je kunt ze 2 a 3 dagen in een afgesloten doosjes bewaren, maar hier zijn ze vaak de eerste dag al meteen op.

Variatie tips:

  • als je niet geheel suikervrij eet vind je ze misschien niet zoet genoeg. Door goed rijpe bananen te gebruiken wordt het koekje al zoeter maar je kunt ook een eetlepel honing toevoegen tijdens het mengen
  • Cacaonibs
  • Stukjes noten (amandel, hazelnoot en/of walnoten combineren goed)
  • Een paar eetlepels haver
  • Een grote eetlepel kokoscream, ik gebruik deze daarvoor
  • In plaats van amandelmeel kun je ook andere meelsoorten gebruiken. Wil je echt een soort kokosmakroon dan kun je kokosmeel gebruiken en nog wat extra kokosmeel. Maak het dan af door na het bakken de onderkant van het koekje in gesmolten pure chocolade te dippen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s